به منظور ارایه خدمات مطلوب درمانی به کودکان این مرز و بوم (اعم از زائر و مجاور)، اقدام به احداث بیمارستان «اکبر» در اراضی زکریا (قسمتی از شهرک دانش و سلامت) نمود که کلنگ عملیات اجرایی این مرکز درمانی در زمینهای اهدایی از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به زمین زده شد تا با تجهیز و راهاندازی این بیمارستان، کلانشهر مشهد قطب درمانی کودکان کشور شود. (مرکز آموزشی، پژوهشی، تحقیقاتی و درمانی کودکان) در ابتدای کار این پروژه با موانع و مشکلات زیادی روبه رو شد تا سرانجام پس از هشت سال مقاومت با کسب مجوزهای لازم توانست روی پای خود بایستد و به ساختمانی هفت طبقه با زیربنای 22 هزار مترمربع در مجاورت دانشگاه علوم پزشکی مشهد واقع در شهرک دانش و سلامت بلوار شهید فکوری با یک تابلوی زیبا به نام «بیمارستان اکبر» تبدیل شود.
*گذر از فراز و نشیبها در یک دهه
از آنجا که برآورد اولین بنیاد سرور برای احداث این بیمارستان در 10 هکتار زمین اهدایی از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد حدود 6 تا 8 میلیارد تومان بود، با گذشت زمان و از دست دادن فرصت به خاطر عدم دریافت مجوزها و... و تورم ایجاد شده، هزینه ساختمان این بیمارستان به دو تا سه برابر افزایش یافت و ادامه این پروژه را با مشکلات مالی نیز روبه رو کرد به طوری که بنیاد سرور به تنهایی قادر به اتمام پروژه نبود و در این شرایط سایر خیرین را به مشارکت دعوت کرد.
خوشبختانه مردم نیک اندیش و نیکوکار به این دعوت پاسخ مثبت داده و با تشکیل شورای شمس و گروه همیاران سرور به ادامه راه قدم گذاشتند و کار ساختمان این پروژه را که در حال تعطیلی بود دوباره به جریان انداختند. در این گذر زمانی (از سال 89 تا 93) بازدیدهای زیادی از این پروژه توسط مسؤولان کشوری و استان انجام شد و برای اتمام پروژه قولهای زیادی هم داده شد از جمله در یکی از سفرهای استانی دولت دهم وعده 18 میلیارد تومانی برای اتمام این بیمارستان داده شد که محقق نگردید.
* استفاده از صندوق ملی (فاینانس)
در بازدیدی که استاندار خراسان رضوي (تیرماه سال جاری) از روند احداث بیمارستان اکبر داشت با بیان اینکه یکی از دغدغه های اصلی دولت یازدهم موضوع «سلامت» است، گفت: برای رسیدن به اهداف حوزه سلامت، همیاری خیران با دولت امری ضروری است و در تحقق اهداف سلامت اهمیت زیادی دارد.
رشیدیان در سخنان خود با اشاره به اینکه تجهیزات مورد نیاز این بیمارستان تخصصی هزینه زیادی خواهد داشت، افزود: پیگیریهای لازم از سوی استانداری خواهد شد تا پس از اتمام عملیات ساختمانی مرکز فوق تخصصی کودکان «اکبر» از محل صندوق توسعه ملی و فاینانس به تهیه تجهیزات پزشکی مورد نیاز کمک شود.
استاندار خراسان رضوي در جلسه شورای شهر مشهد (14 بهمن 93) در ایاما... دهه فجر نیز طی سخنانی «بیمارستان اکبر» را پروژه خوبی دانست و تصریح کرد: این بیمارستان برای کودکانی که به درمان احتیاج دارند (بخصوص بیماریهای صعب العلاج) بسیار ضروری است و شورای شهر مشهد و شهرداری باید به قولهایی که برای محوطه سازی بیمارستان دادند عمل کنند و در صورت همکاری بین شورا و شهرداری مردم حتماً به نتایج خوبی دست خواهند یافت.
وی همچنین از قول مساعد وزارت بهداشت برای تجهیز بیمارستان اکبر خبر داد و خاطرنشان کرد: برای تأمین تجهیزات این مرکز درمانی از وزیر بهداشت درخواست شده که در صورت اتمام بنای ساختمان برای تجهیز و راهاندازی بیمارستان با مشکلی روبه رو نشویم.
*اتمام عملیات ساختمانی «بیمارستان اکبر» تا پایان سال 93
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این بازدید (همراه با استاندار) اظهار داشت: بنیاد نیکوکاری سرور با راهاندازی کلینیک سرور برای ارایه خدمات به کودکان هموفیلی، تالاسمی و بیماریهای خاص و تأسیس بیمارستان دکتر شیخ (سرور) تاکنون خدمات ارزندهای در راستای ارتقای سلامت کودکان انجام داده است.
دکتر مهرابی اظهار امیدواری کرد: احداث بیمارستان اکبر با 22 هزار مترمربع زیربنا و 200 تخت بستری که یکی دیگر از خدمات ارزنده این بنیاد است با همکاری و مشارکت صمیمانه خیرین تا پایان سال به اتمام برسد.
*تأمین بخشی از هزینههای بیمارستان توسط شهرداری
و اما در ماههای گذشته مکاتبات زیادی توسط خیرین، گروه شمس و همیاران سرور با شهرداری و شورای شهر مشهد انجام شد که براساس توافقهای به عمل آمده، شهرداری و شورای شهر مشهد بخشی از هزینههای محوطه سازی، احداث پارکینگهای مسطح، ایجاد پارک بازی برای کودکان، فضای کتابخانه، نمازخانه، اسکان موقت همراهان و والدین کودکان بستری شده در بیمارستان و نیز مجتمع فرهنگی هنری به صورت سالن اجتماعات چند منظوره برای برگزاری همایشها، جشنوارههای علمی پزشکی منطقهای و جهانی را با اعتبار حدود 4 تا 6 میلیارد تومان تقبل کرده است اما آیا این وعده تحقق خواهد یافت؟
برای پاسخ به این پرسش خبرنگار ما به سراغ شهردار مشهد و رئیس شورای شهر رفته تا پاسخ قطعی را دریافت کند.
شهردار مشهد در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری به وعده خود درخصوص فضای اطراف و محوطه بیمارستان عمل خواهد کرد یا نه؟ گفت: با توجه به مسؤولیت شهرداری نسبت به تأمین رفاه و سلامت جسمی و روانی شهروندان حتماً کمک خواهیم کرد.
مرتضوی افزود: ما همان طور که قول دادیم برای تسریع و آماده سازی فضای سبز و محوطه بیمارستان همکاری لازم را خواهیم داشت.
رئیس شورای شهر مشهد نیز در این باره گفت: در مورد بیمارستان «اکبر» چون یک موضوع عام المنفعه است و برای همه مردم مشهد و زائران امام رضا(ع) ارایه خدمت خواهد شد شورای شهر مشهد نیز وظیفه خود میداند که هر نوع کمکی در چارچوب قوانین و اختیارات انجام دهد.
انتظاری به تقاضای خیرین اشاره و خاطرنشان کرد: براساس تقاضای خیرین بیمارستان از شورای شهر، موضوع مورد بررسی قرار گرفت و طی مکاتبه با شهردار مقرر شد پیشنهادات را اعلام کنند و به لحاظ سرعت بخشیدن و تسریع در انجام امور با مذاکرات انجام شده مقرر گردید شهردار در محدوده اختیارات خودش نسبت به آماده سازی محوطه بیمارستان (هزینه) بدون نظر شورا هزینههای لازم را در اختیار بیمارستان قرار دهند و چنانچه بار مالی بیشتری از امکانات شهردار وجود داشته باشد و از محدوده اختیارات شهردار فراتر رود، به شورا پیشنهاد شود و پس از موافقت در شورا اعتبار لازم در اختیار بیمارستان قرار گیرد.
انتظاری با تأکید به اینکه اعضای شورا نیز در این راستا از هیچ کمکی دریغ نخواهند کرد، افزود: ما نه تنها نسبت به مردم مشهد، بلکه نسبت به زائران نیز مسؤولیت داریم وسعی میکنیم بخوبی انجام وظیفه کنیم. درخصوص «بیمارستان اکبر» نیز به همین صورت است بویژه اینکه در اینجا هدف کمک به کودکان معصوم بویِژه بچههای بیمار و بیگناه و خانوادههای درد کشیده آنهاست. کودکانی که سرمایههای فردا هستند.
نظر شما